Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1.évad

2010.06.18

1., Ambush Csapda
Tanulság: Az igazán nagy vezér másokat is naggyá tesz.
Yoda, a Jedi mester csapataival a Toydaria bolygóra utazik tárgyalni, mert a bolygó uralkodója védelmet kért a Galaktikus Köztársaságtól. A szakadárok rátámadnak a köztársaságiakra, Yoda csak három klónnal tud leszállni. A Dooku gróf megbízásában álló szakadár parancsnok, Asajj Ventress párviadalt ajánl a toydariaknak: ha droidserege legyőzi Yoda csapatát, akkor a Toydaria a szakadárokhoz csatlakozik. Yoda elfogadja a kihívást, és bizonyítja: a jedik elég erősek ahhoz, hogy megvédjenek egy stratégiai fontosságú bolygót.

 

 

2., Rising Malevolence Erősödő Rosszakarat
Tanulság: A hit nem döntés, hanem meggyőződés kérdése.
A szeparatisták új, pusztító fegyvere, amelyet Grievous tábornok hajóján, a Malevolance-en (Rosszakarat) helyeztek el, csapást mér Plo Koon Jedi mester flottájára. A mester és klón harcosai egy kicsiny mentőkabinban a túlélésért küzdenek, míg Anakin és tanítványa, Ahsoka Tano kétségbeesetten kutatnak utánuk.

 

 

3., Shadow of Malevolence A Malevolence árnyéka
Tanulság: Az alázatos könnyű léptekkel jár a bölcsesség útján.
Tanítványa, Ahsoka és Plo Koon Jedi mester segítségével Anakin új, nagy hatótávolságú Y-szárnyú vadászgépeket vet be, hogy merész támadást intézzen Grievous tábornok csatahajója, a Rosszakarat, és annak pusztító fegyvere ellen.

 

 

4., Destroy Malevolence Vesszen a Malevolence
Tanulság: A terv csak annyit ér, mint a végrehajtói.
Padmé Amidala és C-3PO Grievous tábornok fogságába esik, és így Anakin és Obi-Wan Kenobi feladata, hogy a szenátort megmentse, és végleg elpusztítsa a Rosszakaratot. Padmé és C3PO egy űrcsata kellős közepén találják magukat.

 

 

5., Rookies Újoncok
Tanulság: Igazi önbizalomat csak a tapasztalat ad!
A Risi bolygó köztársasági katonai megfigyelőállomása az egyetlen akadály a vakmerő Grievous tábornok előtt, hogy megtámadja a Kamino-t és elpusztítsa a köztársaságiak hadiüzemeit. Az állomást emberhiány miatt újonc klónkatonák őrzik. Grievous kommandósdroidjai elfoglalják az állomást, a szakadár flotta a Kamino felé indul. Az öt életben maradt újonc feladata, hogy a két klón parancsnok, Rex és Cody vezetésével visszafoglalja az objektumot, és figyelmeztesse a Köztársaságot.

 

 

6., Downfall a droid Egy droid veszte
Tanulság: Bízz barátaidban, hogy ők is bízhassanak benned!
R2-D2 egy ádáz űrcsata során eltűnik – Anakinnak pedig meg kell találnia, mielőtt a szeparatisták találják meg a kis robot memóriájában zárolt jedi katonai titkokat.

 

 

7 .,Duel of the Droids A droidok küzdelme
Tanulság: Ha barátról van szó szíved ne legyen olyan kemény, mint a fejed!
Anakin, Ahsoka és R3, az R2-D2-t helyettesítő droid kettős mentő és szabotázsakcióra indul, amikor felfedezik, hogy R2-D2 fogságba esett Grievous tábornok titkos lehallgatóállomásán.

 

 

8., Bombad Jedi Bombad Jedi
Tanulság: A nagy idők hősöket teremnek.
Padmé Amidala a Rodiára utazva rájön, hogy a bolygó kormánya egy régi barátja vezetésével árulásra készül, csatlakozásra a szeparatistákhoz. A Nute Gunray helytartó vezette szeparatista droidok elfogják, de kísérője, Jar Jar Binks, az ügyetlenségének köszönhetően, elmenekül. A szeparatisták Jedinek nézik a komikusan hősies gungant. Vajon kell-e Jedi-Erő ahhoz, hogy ő és C-3PO megmentse a szenátornőt a gonosz helytartó fogságából?

 

 

9., Cloak of Darkness A sötétség leple
Tanulság: Hallgass ösztöneidre vagy magadra vess!
Ahsoka és Luminara Unduli Jedi-mester, a foglyul ejtett Nute Gunray helytartót tárgyalásra kísérik a Coruscant felé, és nem sejtik, hogy Dooku gróf már utánuk küldte veszedelmes tanítványát, Asajj Ventresst, hogy szabadítsa ki - vagy legalább ölje meg - a rabot és végezzen a jedikkel.

 

 

10., Lair of Grievous Grievous búvóhelye
Tanulság: Az igazán erős, aki uralja erejét.
Grievous tábornoknak bizonyítania kell, hogy méltó a szeparatisták vezetésére, amikor Dooku gróf elvezeti Kit Fisto jedi mestert és korábbi tanítványát, a Mon Calamari jedi Nahdar Vebbet Grievous egyik titkos búvóhelyéhez.

 

 

11., Dooku Captured Dooku elfogása
Tanulság: A békéhez vezető kanyargós úton bármilyen hosszú, érdemes végigmenni.
Embervadászat! Hosszú és veszélyes kutátás után a jediknek végre sikerül megtalálniuk Dooku grófot. A gróf elfogására tett kísérlet közben Anakin Skywalkernek nyoma vész! Miután megszakad vele a kapcsolat, Obi-Wan Kenobi barátja utolsó ismert tartózkodási helyére, a Peremvidék egy távoli zugában maradt szeparatista hajóhoz utazik. Közben a gróf valóban fogságba kerül ... csak éppen nem a köztársaságiakéba.

 

 

 

12., The Gungan General A gungan tábornok
Tanulság: Ha csak csalással győzhetsz, bukj el inkább becsületben.
Túszol ejtették Dookut! A gaztetteiről ismert grófot, miután megszökött Anakin és Obi-Wan Kenobi elől, foglyul ejtette az ördögien ravasz weequay űrkalózkapitány, Hondo Ohnaka bandája. A Köztársaság hogy megszerezze a sith nagyurat, beleegyezett a nagy összegű váltságdíj kifizetésébe. Ám se Anakin, se Obi-Wan nem számolt Ohnaka újabb alattomos tervével: három túsz többet ér, mint egy. Vajon ki az a rejtélyes gungan „tábornok”, aki a kiszabadításukra indul?

 

 

 

13., Jedi Crash Zuhanás
Tanulság: A gonoszság fájának gyökere a kapzsiság és a félelem.
A Köztársasági flottát erős nyomás alatt tartják a szeparatisták. Heves harcok dúlnak a fontosabb peremvidéki területeken. A Köztársasági hajók hősiesen igyekeznek helytállni a létszámfölényben lévő szeparatista sereggel szemben. A Quarre rendszer egy távoli zugában Anakin Skywalker és padawanja, Ahsoka segélyhívást kap egy másik jedi lovagtól, Aayla Securatól, aki a puszta életéért küzd a szeparatisták kegyetlen droidseregével szemben.

 

 

 

14., Defenders of Peace A béke védői
Tanulság: Egy csata közepén senki nem maradhat semleges.
Visszavonulnak a köztársasági erők! A nehéz helyzetbe került Aayla Secura oldalán küzdve, Anakin Skywalker súlyosan megsebesül. Hőseink a csatából menekülve kényszerleszállást hajtanak végre a Maridun bolygón. Mivel a köztársasági erőkkel nincs kapcsolatuk, a jedik békés Lurmen telepesektől kérnek segítséget. A háború úgy tűnik ezen a távoli bolygón is utoléri őket Lok Durd, a szeparatista fegyvermérnök képében, aki épp kisebb kísérleti tömegpusztításra készül.

 

 

 

15., Trespass Betolakodók
Tanulság: Az önhitség mérgezi a bölcsességet.
Megtámadtak egy köztársasági őrállomást! A jedik elveszették a kapcsolatot a sivár, hó borította Orto Putonia bolygón létesített klónbázissal. Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker, a közeli Pantora-hold két vezetője kíséretében a bolygóra indulnak hogy kivizsgálják, milyen sorsra jutottak a klónkatonák a távoli, kietlen bolygón.

 

 

16., The Hidden Enemy Árulás
Tanulság: Az igazságnak örül az elme, de nem mindig örül a szív.
Egy bolygó ostrom alatt áll! A szeparatista erők kíméletlenül pusztítják a Christopsis városait. A bolyó népe nem tudja visszaverni a támadást, szorult helyzetükben a jediktől kérnek segítséget. Obi-Wan Kenobi mester és Anakin Skywalker, hogy elejét vegyék a további pusztításnak, olyan akcióra készülnek ami fordulatot hozhat a fontos csillagrendszerért vívott harcban.

 

 

17., Blue Shadow Virus Kék árnyék vírus
Tanulság: A félelem olyan kórság, amire a remény a gyógyír.
Rohamdroidok járnak a Nabbo-n! A szerparatista lázadás végigsöpör a galaxison, s a fenyegetés a békés bolygókat is eléri. Miután kiderül, hogy szeparatista droidok járják a Nabbo füves pusztáit, a vezetés felkészül a legrosszabra. A hazájukat fenyegető inváziótól tartava Amidala szenátor és Binks képviselő a Naboo-ra sietnek, hogy felmérjék a helyzetet. Ezalatt a Gunganek mocsarainak vidékén egy másik, még fenyegetőbb veszély: a rettegett Kék Halál nevű járvány üti fel a fejét.

 

 

18., Mystery of a Thousand Moons Az Ezer Hold rejtélye
Tanulság: Egy morzsányi esély galaxisnyi reményt szül.
A jedik és klónkatonáik meghiúsították a szeparatistáknak azt a tervét, hogy a Köztársaság rendszereiben elterjesszék a halálos Kék vírust. Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker elfogták a vírust kifejlesztő álnok tudóst, Nuvo Vindi doktort. A fogolynak a coruscanti bíróságon kell majd felelnie tetteiért.

 

 

 

19., Storm Over Ryloth Vihar Ryloth fölött
Tanulság: A nagyság csúcsaira rögös út vezet fel.
A szeparatisták elfoglalták a twi’lekek otthonát, a Ryloth-ot, a szakadár Wat Tambor parancsnok vaskézzel irányítja új birtokát. A bolygó visszafoglalására három tábornok flottája áll össze, hogy több lépcsőben támadhassanak. A terv első részének teljesítése Anakinra és Ahsokára hárul, vagyis el kell foglalniuk a Ryloth űrt. A tervük azonban kudarcba fullad, mikor a kiváló szeparatista stratéga, Mar Tuuk kapitány csapdába csalja őket, és súlyos veszteségeket okoz Anakin flottájának. Ezután az ifjú Skywalker egy újabb, ezúttal merészebb és rá nézve veszélyesebb tervvel áll elő.

 

 

 

20., Innocents of Ryloth Ryloth ártatlanai
Tanulság: A háborúért mindenki túl nagy árat fizet.
Míg Anakin megmaradt csillagrombolójával biztosítja az űrt, addig Obi-Wan Kenobi és klónjai igyekeznek biztonságos leszállóhelyet találni Windu csapatainak. Azonban Tambor egyik T-droidja egy protonágyúkkal védett faluból sikeresen megakadályoz minden légiforgalmat. Az ágyúkat a falu lakosaival védik, így lehetetlen az űrből lebombázni a területet: a kisszámú klón csapatnak földi harccal kell elfoglalnia. Droid ellenfelük is éppen erre számít ....

 

 

21., Liberty on Ryloth Ryloth felszabadul
Tanulság: A kompromisszumkészség erény, nem pedig megvetendő gyengeség.
Miközben Obi-Wan a csapataival tovább nyomul, Windu századával a fővárost igyekszik bevenni. Ám a hosszúra nyúlt hadjárat folyamán súlyos veszteségeket szenvednek a köztársasági csapatok, és nem marad elég embere egy egész város bevételére. Így Windu kénytelen a helyi ellenállóktól segítséget kérni, akik viszont nem akarják az egyik megszálló sereget a másikra cserélni. Windu diplomácia útján próbálja meggyőzni Orn Free Taa szenátort és az ellenállók vezetőjét, Cham Syndullát, hogy egyezzenek meg, miközben a szeparatista vezér, Wat Tambor elrendeli a bolygó városainak bombázását, majd hozzálát, hogy a bolygó kincseit magához véve elmeneküljön a rendszerből

 

 

 

22., Hostage Crisis Túszejtés
Tanulság: A közös titok a bizalom alapja.
Cade Bane és zsoldos bandája betör a Coruscantra és túszokat ejt a Szenátus épületében. A szenátorok – akik között ott van Amidala is – életéért cserében Ziro, a hutt szabadságát követeli. Palpatine, ha vonakodva is, de teljesíti a kérést. Bane azonban nem számol a feleségénél látogatást tett Anakinnal, aki szintén a lezárt épületben ragadt. Bane-nek el kell bánnia a Jedi lovaggal, és Ziroval együtt ki kell jutnia a Szenátusból, ha élve akarja megúszni az akciót.